Finnair

Home  >>  Finnair

Finnair ottaa käyttöön uusia toimia 18.5 alkaen. Näkyvin muutoksista on se, että sinun tulee käyttää suun ja nenän suojaavaa maskia koneeseen nousun ja koko lennon ajan.

ENNEN MATKAA
*Tee lähtöselvitys etukäteen nettisivujemme tai Finnair-mobiilisovelluksen kautta, jotta sinun ei tarvitse jonottaa tai koskettaa itsepalveluautomaatteja lentoasemalla.

*Kevyesti pakkaaminen kannattaa, sillä matkatavaroiden käsittely pidentää aikaa ja lisää kontakteja lentoasemalla.

*Varaathan mukaasi suun ja nenän peittäviä suojaimia, sillä sinun tulee käyttää sellaista lennoillamme. Voit valita kirurgisen maskin tai vaikkapa itsetehdyn kankaisen maskin. Jos terveydentilasi estää suojaimen käytön, kerrothan meille siitä viimeistään 72 tuntia ennen matkaasi.

*Tarkastathan matkustamiseen liittyvät suositukset ja vaatimukset kohteessasi etukäteen. Jotkut maat esimerkiksi mittaavat maahan saapuvien matkustajien kuumeen tai edellyttävät suojaimen käyttöä julkisilla paikoilla.

*Jääthän kotiin, jos tunnet olosi kipeäksi. Emme voi ottaa lennolle asiakkaita, joilla on hengitystietulehduksen oireita.

LENTOASEMALLA
*Itsesi ja muiden turvallisuuden vuoksi pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin asiakkaisiin. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tarroja, jotka kertovat sopivista turvaväleistä.

*Helsinki-Vantaan lentoaseman asiakaspalvelupisteissä on muovisuojat ja henkilökuntamme käyttää kirurgisia suojaimia. Finavia ja Finnair suosittelevat, että käytät suu-nenäsuojainta jo lentoasemalla.

*Käsidesiä on saatavilla sekä lähtöaulassa että porttialueilla.

*Huomaathan, että käteismaksut eivät ole tällä hetkellä mahdollisia Finnairin palvelupisteissä lentoasemalla.

KONEESEEN NOUSTESSA
*Olemme uudistaneet koneeseen nousun järjestystä vähentääksemme kontakteja ja liikkumista matkustamossa. Aloitamme koneeseen nousun koneen takaosasta, ja businessluokan asiakkaiden ja tasoasiakkaiden priority-palvelu on toistaiseksi pois käytöstä.

*Henkilökuntamme tarkastaa koneen istumajärjestyksen koneeseen nousun yhteydessä, ja asiakkaat sijoitetaan istumaan mahdollisimman kauas toisistaan aina, kun se on mahdollista. Perheet voivat luonnollisesti istua yhdessä.

*Linja-autokuljetuksissa korkeintaan puolet linja-auton asiakaspaikoista täytetään.

*Sinun tulee käyttää suun ja nenän peittävää suojainta, kun koneeseen nousu alkaa ja koko lennon ajan. Otathan mukaan oman suojaimen, sillä koneeseen nousu voidaan evätä asiakkailta, joilla ei ole suojainta.

LENNON AIKANA
*Matkustamohenkilökuntamme käyttää kirurgisia maskeja koko lennon ajan, ja myös sinun tulee käyttää suojainta koneeseen noustessa ja lennon aikana. Maskin voi ottaa pois syömisen ja juomisen ajaksi. Alle 7-vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää suojainta.

*Kannustamme sinua ottamaan mukaan vain yhden käsimatkatavaran ja sijoittamaan sen edessä olevan istuimen alle, jotta sinun ei tarvitse nousta ottamaan tavaroita matkatavarahyllystä lennon aikana.

*Siivoamme lentokoneet jokaisen käännön yhteydessä, kun koneet ovat maassa. Tarjoamme sinulle pyyhkeitä, joilla voit halutessasi puhdistaa pintoja vaikkapa ennen ruokailua.

*Vähentääksemme lähikontakteja olemme tehneet muutoksia lennonaikaiseen ruoka- ja juomatarjoiluun.

*Vältäthän tarpeetonta liikkumista matkustamossa. Voit toki liikkua, jos se on terveydellisistä syistä perusteltua.

*Huomaathan, että käteismaksut eivät ole mahdollisia lennon aikana.

*Koneesta poistutaan järjestyksessä pienissä ryhmissä.